Het Paarse Huisje is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur en biedt opvang voor vijf kinderen tussen 0-4 jaar.

Ritme:

Ik probeer zoveel mogelijk een vast dagritme en rituelen aan te houden. U kunt uw kind brengen tussen 08.00 en 09.00 en halen tussen 17.00 en 18.00 Dat geeft rust en verstoort het dagritme niet. 

Een baby slaapt en eet nog niet op vaste tijden dus hou ik rekening met het ritme van de baby. Vanaf het eerste jaar gaan we langzaam naar een vast dagritme. 

Erop uit met de bakfiets (niet electrisch, bobike stoeltjes en triptrap kuipje voor een baby erin gemonteerd). We vertrekken ergens rond 09.00-09.30 uur naar het bos, park, Molenplas en/of kinderboerderij waar ze hun energie kwijt kunnen in de buitenlucht! Tussendoor eten we fruit en/of bananenbrood en drinken water of kruidenthee. Tussen 11.30 en 12.00 zijn we terug voor de lunch. Tussen ongeveer 12.00 en 15.00 wordt er gerust/geslapen door het merendeel van de kinderen. Na wat rauwkost, fruit en thee gaan we het avontuur weer opzoeken en vertrekken met de bakfiets of gaan we de tuin in. Om 16.45 uur zijn we terug voor het avondeten. Na het eten een ‘cooling down’ en samen boeken lezen.

Eten en drinken:

Voor voeding is mijn credo: Niet vullen maar voeden en alles vers, onbewerkt, zonder suiker of zout.

  • Ik hou van variatie en kleur, ze krijgen van alles aangeboden:
  • ♥ Halverwege de ochtend: banaan of ander fruit en water.
  • ♥ Lunch: Volkorenbrood met plantaardige boter, zelfgemaakte humus, -groentespreads en zelfgemaakte notenpasta. 
  • Kraanwater i.p.v. limonades of (fruit)sappen.
  • ♥ Tussendoor halverwege de middag: fruit, rauwkost, kruidenthee
  • ♥ Diner: Rond 16.45 eten we vegetarisch, ik kook gevarieerd met veel groenten, noten, edelgist, kaas, ei, bonen en peulvruchten, volkoren pasta, olijfolie, kokosmelk. 
  • Biologisch: Niet alle producten die ik gebruik hebben een biologisch ‘keurmerk’, een keurmerk is voor een boer nl. heel duur. Soms haal ik groenten bij de boer die geen gif spuit of kunstmest gebruikt. Daarnaast zijn alle producten en ook de zaden voor de moestuin die ik gebruik onbewerkt (en gmo vrij). 

      

Slapen:

Bijna alle kinderen slapen overdag één keer in deugdelijke houten bedjes met goed matras, katoenen lakens en een eigen kamer. Ik heb zicht op elk kind door een aanwezige babyfoon met camera.

Baby’s tot ongeveer 1 jaar slapen in de zijkamer naast de woonkamer zodat ik daar regelmatig om de hoek kan kijken ; )