HET PAARSE HUISJE, KLEINSCHALIGE GASTOUDEROPVANG HAARLEM

Ter introductie stel ik mezelf en mijn familie graag aan je voor.

Mijn naam is Pauline van der Pas, opgegroeid in Haarlem en gelukkig getrouwd met Patrick. We hebben samen 2 kinderen die inmiddels volwassen en gelukkig zijn met hun partners. Patrick en ik zijn al vanaf onze studietijd samen. Tijdens mijn studie zijn we ‘Zeilschool de Vinkeveense Plassen’ gestart en 25 jaar lang met veel plezier gerund. Ik hield me vooral bezig met communicatie, coaching en training van instructeurs en begeleiding van cursisten tussen de 5 en 18 jaar. In die periode heb ik veel geleerd van kinderen van verschillende leeftijden. Toen wij zelf kinderen kregen heb ik voor de allerkleinste deelnemers een ‘spettercursus’ ontwikkeld, vooral ook om onze eigen kinderen vroeg te laten wennen aan watersport, onze grote liefde.

Na 25 jaar hebben we onze zeilschool verkocht en zijn we in 2005 verhuisd naar Haarlem waar ik ook opgroeide. We wilden onze ideeën graag ontwikkelen in de onderwijswereld rondom leren door te experimenteren en ervaren. We zijn een opleiding gestart; ‘Team Academy’, een Fins leerconcept waar jongeren in een team een echt bedrijf beginnen en onderweg leren van de ervaring die ze opdoen. Van 2007 tot 2015 heb ik jongeren gecoacht bij hun ontwikkelproces gericht op het realiseren van hun dromen en idealen. 

Mijn nieuwe roeping:

Waar je talenten en de behoeften van de wereld elkaar kruisen ligt je roeping. ~Aristoteles~

Vanaf begin 2015 ben ik me gaan concentreren op mijn langer gekoesterde verlangen; een kleinschalige kinderopvang onder de 4 jaar. Met de oprichting van ‘Het Paarse Huisje’ breng ik mijn ideeën in de praktijk door kinderen liefdevol en met al mijn aandacht te begeleiden bij het ontdekken en verbinden, met het vertrouwen in de eigen natuurlijke ontwikkeling.

Wil je meer over mij weten? lees dan evt. nog dit artikel


Een paar lieve berichtjes van ouders