IMG_5400

© 2016 Pauline van der Pas, tekst en fotografie

We weten allemaal dat buiten zijn alle zintuigen stimuleert, we gezonde buitenlucht kunnen opsnuiven en vitamine D kunnen tappen.

Kinderen zijn aangeboren wetenschappers en geïnteresseerd in geuren, geluiden, beelden en vormen van het buitenleven. De natuur biedt zo veel mogelijkheden voor verwondering, ontdekking, plezier en creativiteit; fantaseren, dingen ontdekken, graven in kuilen, luisteren naar vogels, ruiken van bloemen en vers gemaaid gras, voelen aan zacht mos, grof boomschors, etc.

Daarnaast leidt het tot behendigheid. Kinderen leren balanceren, springen, kruipen, klimmen, etc. En dat zonder concrete instructie! Ze leren door het zelf te doen en te experimenteren.

Het is mijn persoonlijke ervaring dat de kinderen bij ‘Het Paarse Huisje’ gelukkig zijn en tot rust komen als we naar buiten gaan. Vol verwondering bekijken ze alles om zich heen als we met de bakfiets in het bos fietsen. Ze onderzoeken de omgeving als we een plek gevonden hebben waar we op onderzoek uit kunnen gaan.

Door veel naar buiten te gaan wil ik er aan bijdragen dat de kinderen bij mijn ‘Paarse Huisje’ een blijvende verbinding met de natuur ontwikkelen.

IMG_6151

© 2016 Pauline van der Pas, tekst en fotografie

Kinderen en verbinding met de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *